A A A Svart på hvitt - normalt Hvitt på svart

Tradisjonsmat

I dag var det tradisjonsmat som sto på timeplanen, og då tenkjer mange på kjøtkaker!

Fyrst må saltet blandast godt inn i kjøtdeigen
Fyrst må saltet blandast godt inn i kjøtdeigen
Så blanda me i krydder og potetmjøl, før me hadde i mjølka til slutt
Så blanda me i krydder og potetmjøl, før me hadde i mjølka til slutt
Muskatnøtt blir nøye målt opp.
Muskatnøtt blir nøye målt opp.
Blandar alt godt i hop.
Blandar alt godt i hop.
Her blir det snart ertestuing!
Her blir det snart ertestuing!
Lauk i kjøtkakene eller i sausen, her skal han vera i sausen.
Lauk i kjøtkakene eller i sausen, her skal han vera i sausen.
Middagen ferdig...
Middagen ferdig...
...og servert.
...og servert.
Nydeleg tradisjonsmat!
Nydeleg tradisjonsmat!

Så også her hjå oss. Kjøtkaker er mat som er blitt laga av fleire generasjonar før oss, og kan difor med rette kallast tradisjonsmat. Det var ein del å hugsa på, men når ein føl oppskrifta så går det bra. To grupper laga etter same oppskrifta, men smaken på kjøtkakene vart likevel ganske ulik. 

"Desse var nesten like gode som besta sine," vart sagt, og det må me seia oss svært nøgde med. Uvant å ete middag kl 10 på føremiddagen, men jammen vart det tomt på fata...

Tips ein ven  Skriv ut
Powered by CustomPublish AS